• Stuntprijzen

  • Gratis verzending boven €100,- in NL & BE

  • Kopersbescherming tot €2500

Maak van jouw huis een inspirerende ruimte met de meest betoverende bohemian meubels

Rust en ruimte zien we dit jaar veel terug in het interieur. Het jaar 2023 staat namelijk in het teken van de buitenlucht, veel ruimte, groene planten, natuurlijke materialen en de functionaliteit van hun producten. De Scandinavische woonstijl zorgt voor rust in huis.

De Boho- oftewel de bohemian woonstijl, is net even een tikkeltje anders. Deze woonstijl kenmerkt zich ook aan natuurlijke materialen maar dan met knalkleuren en veel prints. Ideaal voor de mensen die creatief zijn en lef durven tonen. Zoals bijvoorbeeld een toffe velours fauteuil combineren met een leuk behang van plantenprint. Durf jij het aan?

Maar wat verstaan we precies onder bohemian? De bohemian stijl staat bekend om zijn levendige, kleurrijke karakter. Deze stijl is ontstaan in de jaren 60 en 70 en heeft een sterke band met de hippiebeweging. Wanneer we het hebben over meubels, zijn er verschillende kenmerken die de bohemian stijl laten zien. Wij zetten ze even op een rijtje voor je:

  1. Kleurrijk: de bohemian stijl staat bekend om zijn levendige kleurenpalet. Felle kleuren zoals paars, rood, groen en blauw worden vaak gebruikt in combinatie met mooie patronen en prints.
  2. Eclectisch: de bohemian stijl is een mix van verschillende culturen en stijlen. Meubels in deze stijl zijn vaak een combinatie van antiek, vintage en moderne stukken.
  3. Textuur: wordt gezien als een belangrijk element in de bohemian stijl. Hierbij kan je denken aan de textuur van een mooie mangohouten salontafelset zoals Monaco, aan rotan of aan bamboe.
  4. Patronen: De bohemian stijl staat zoals al eerder benoemd bekend om zijn patronen en prints. Geometrische vormen, bloemmotieven en etnische prints worden vaak gebruikt op kussens, bekleding of gordijnen.
  5. Planten: planten zijn een belangrijk onderdeel in deze stijl. Grote kamerplanten in potten of op mooie bloemenzuil Mubi passen perfect bij de natuurlijke uitstraling van de stijl.

De tofste woonkamer meubels in bohemian stijl

De allerleukste wanddecoraties voor jou

Want wat is nou een woonkamer zonder een mooie wanddecoratie? Precies, geen toffe woonkamer!

Sweet dreams: met de meest mooiste meubels

Nu de woonkamer een nieuwe look heeft gekregen, gaan we door naar de slaapkamer. Want deze fijne kamer mag toch niet achterblijven?