• Stuntprijzen

  • Gratis verzending boven €100,- in NL & BE

  • Kopersbescherming tot €2500

Hoe richt je een vakken- of opbergkast in?

Een mooie kast kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Er zijn kasten in allerlei vormen en maten, van een open kast tot servieskast en van opbergkast tot kledingkast. En natuurlijk niet te vergeten de buffet- of vitrinekast, die onmisbaar is in de keuken. Maar hoe richt je hem in? Deze vraag krijgen wij vaak, daarom geven wij tips en tricks hoe jij je vakken- of opbergkast het beste kan inrichten!

Zo richt je jouw vakken- of opbergkast in

1. Denk na over de functie van je kast

Elke kast heeft een eigen inrichtingsstijl en functie. Wil je de ruimte een glow-up geven en wat aankleden? Met een open kast zorg je ervoor dat hij op valt! Het voordeel van een kast met gesloten deurtjes zoals hoge kast Bolivia, is dat je spullen kan opbergen zonder het niet zichtbaar is. Mis je toch het laten zien van decoratieve items, maar wil je ook graag spullen opbergen? Vakkenkast Hanoi is hier ideaal voor, twee functies in één kast dus!

2. Stem de kast af op je interieur

Naast dat een nieuwe kast je voorziet van opbergruimte is het natuurlijk ook onderdeel van je inrichting. Daarom is het belangrijk dat de kast past bij je interieur en je eigen smaak. Ga je voor een landelijke stijl? Ga dan voor een buffetkast van hout zoals buffetkast Kopenhagen en stem hiermee de rest van je interieur af. Is de industriële woonstijl meer jouw ding? Kies dan voor een compleet zwarte buffetkast van ijzer en glas zoals de buffetkast industrieel! Vind je het lastig om te bepalen waar je je nieuwe kast neerzet? Een kast komt het beste tot zijn recht voor een rustige, egale muur. Bedek die ene muur die wat aan de saaie kant is met de nieuwste aanwinst! Zo fleur jij je kamer weer een beetje op.

3. Zorg voor de juiste accessoires en finishing touch

Tot slot, niet geheel onbelangrijk, de juiste accessoires. Stapel de mooiste borden en schotels netjes op elkaar in de mooie buffetkast of decoreer boekenkast Bolivia met leuke persoonlijke familiefoto’s of heerlijk frisse plantjes. Cluster en groepeer spullen, zo voorkom je chaos en creëer je rust. Boeken bij boeken, potjes bij potjes, enzovoort. En tot slot sluiten we af met de laatste tip: houd het luchtig, less is more! Laat een vak of een plank leeg, en creëer zo ‘lucht’. Dit zorgt voor de nodige rust en blijft het geheel overzichtelijk.

Samenvattend, is het dus belangrijk om een keuze te maken over de functie van de kast. Wil je voornamelijk dingen opbergen of ga je meer voor het showen van decoratieve items. Daarna stem je je kast af op je interieur. Welke sluit goed bij aan mijn inrichting? Tot slot zorg je voor de juiste accessoires en finishing touch wanneer je kiest voor een kast dat open is. Zo richt je jouw nieuwe vakken- of opbergkast in! Easy toch? Nu jij!