• Stuntprijzen

  • Gratis verzending boven €100,- in NL & BE

  • Kopersbescherming tot €2500

Trend van nu: Japandi stijl

Misschien ben je het al wel eens tegengekomen: de Japandi trend is razend populair. Maar wat houdt deze trend nu precies in? En hoe pas je die toe in je eigen interieur? Daar helpen we je graag bij!

Laten we beginnen bij het begin. Japandi is een populaire interieur- en lifestyle trend die elementen van Japanse en Scandinavische stijlen combineert. Het kenmerkt zich door minimalisme, eenvoud en functionaliteit, met een focus op natuurlijke materialen, zachte kleuren en rustige patronen. Het streven naar een geordende, opgeruimde en serene omgeving is kenmerkend voor deze stijl. Het is een populair concept voor mensen die op zoek zijn naar een rustige, aangename en esthetisch aantrekkelijke levensstijl.

De Japandi stijl is gericht op het creëren van een serene en rustige omgeving, waar mensen zich thuis voelen. Er wordt veel aandacht besteed aan details, zoals het gebruik van kleine planten en bloemen, de juiste verlichting en het creëren van een evenwichtige en geordende ruimte.

Zo krijg je de Japandi stijl bij jou in huis

• Gebruik natuurlijke materialen: Gebruik veel houten elementen, zoals bamboe, houten vloeren, meubels en decoratie-items. Dit helpt om een rustieke en natuurlijke sfeer te creëren.

• Kies zachte kleuren: Gebruik veel wit, beige en zandtinten, met subtiele groene accenten voor een rustige en serene omgeving.

• Focus op functionaliteit: Japandi stijl is gericht op functionaliteit, dus zorg ervoor dat jouw meubels en decoratie-items praktisch zijn en een specifieke functie hebben.

• Voeg planten en bloemen toe: Gebruik kleine planten en bloemen om een natuurlijke sfeer te creëren en de ruimte te verfrissen.

• Creëer een geordende en opgeruimde omgeving: Probeer een evenwichtige en geordende ruimte te creëren, door items op een symmetrische manier te organiseren en onnodige spullen weg te halen.

• Focus op verlichting: Gebruik verlichting die de ruimte op een subtiele manier verlicht en een rustige sfeer creëert.

• Voeg rustieke accenten toe zoals rieten manden, kussens met traditionele Japanse patronen en andere decoratie-items die verwijzen naar Japanse culturele elementen.

• Experimenteer met texturen: Combineer verschillende texturen zoals matte, glanzende en gladde oppervlakken om de ruimte interessanter te maken.

Meer fan van robuust en stoer?

Smaken verschillen. Dat is maar goed ook. Gelukkig hebben we in het assortiment genoeg andere meubels die goed passen in een industriële inrichting. De meubelserie Athene bijvoorbeeld. De meubels in deze serie zijn gemaakt van mangohout en metaal. Een combinatie die goed past in een industrieel interieur. Meer lezen over meubelserie Athene? Klik hier!